تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 شهریور 1401 - 19:20
کد خبر : 9785

این توصیه‌ها سالمندان را بهتر می‌کند

این توصیه‌ها سالمندان را بهتر می‌کند

به نقل از این خبرگزاری : به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، زهره مرتجی، عضو هیأت مدیره انجمن علمی طبسنتی ایران با بیان اینکه طب ایرانی یک مکتب طبی است که تمام اوقات و حالات زندگی انسان را از سلامت و بیماری در مورد بررسی و مداخله قرار داده و برای آنها برنامه ریزی می

به نقل از این خبرگزاری :

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، زهره مرتجی، عضو هیأت مدیره انجمن علمی طبسنتی ایران با بیان اینکه طب ایرانی یک مکتب طبی است که تمام اوقات و حالات زندگی انسان را از سلامت و بیماری در مورد بررسی و مداخله قرار داده و برای آنها برنامه ریزی می کند. ارائه می‌کند، گفت: سالمندان در جریان ورود به این سن، غلبه سردی و خشکی بر اعضای اصلی خود می‌شوند.

وی ادامه داد: اما نباید فراموش کرد که این به معنای مزاج سرد و خشک در تمام سالمندان است، زیرا هر فرد، مزاج پایه و اصلی داشته و این سردی و خشکی در متفاوت با مزاج پایه فرد، اثرگذار خواهد بود. بنابراین پزشک برای تعیین مزاج سالمند، به نشانه‌های تک‌تک توجه می‌کند و توصیه‌هایی را با انواع علائم به هر فرد خواهد کرد.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اهمیت تغذیه در این دوران، کرد: حجم غذای سالمندان در مقایسه با دوره سنی سالی، باید حجم کمتر اما کیفیت بالایی داشته باشد. یعنی مواد مغذی مورد نیاز را کاهش دهد و با کاهش حجم هر وعده غذایی، تعداد دفعات غذا خوردن بیشتر شود.

مرتجی ادامه داد: سالمندان بهتر است از خوردن غذاها و میان وعده های ترش مزه جلوگیری کنند. از جمله غذاهای مناسب برای سالمندان می توان به این موارد اشاره کرد: آبگوشت، انواع آش ها، حلیم گندم، شیرو عسل، زرده تخم مرغ نیم برشت، گوشت جوجه خروس، نان خوب پخته شده با میزان نمک متوسط.

وی اضافه کرد: همچنین در سبزی‌ها و میوه‌های مناسب برای سالمندان می‌توان به این موارد مانند کاهو، برگ چغندر، کرفس، تره، اشاره کرد. انجیر تازه و خشک، انگور، مویز، مغز گردو و بادام اشاره کرد.

وی در خصوص استفاده از لبنیات با اشاره به اینکه آشامیدن شیر مفید است به شرطی که بعد از آشامیدن شیر احساس نفخ نکنند، گفت: شیر جوشیده برای سالمندان بهتر از شیر خام است و بهترین شیوه مصرف شیر، این است که سه قسمت شیر ​​را با یک قسمت آب مخلوط کرده، با حرارت ملایم بجوشانند تا یک چهارم آن بخار شود. سپس با مقداری نبات و یا عسل شیرین کنند و آرام بنوشند. اگر در حین جوشیدن شیر، مقداری زنجبیل برای کم کردن نفخ در آن بیندازند بهتر است.

عضو هیأت مدیره انجمن علمی طبسنتی ایران افزود: سالمندان باید به خاطر بسپارند که به هیچ عنوان شب‌ها، گرسنه به خواب نوروند. زیرا گرسنه به خواب باعث می شود از دست رفتن نیرو و توان بدنی آنها می‌شود.

مرتجی یبوست را یکی از مشکلات شایع این سنین دانست و توصیه کرد: سالمندان با خوردن غذا‌هایی مانند خورشت مرغ همراه با کلم، برگ چغندر، برگ اسفناج و سوپ جو می‌توانند به اصلاح و رفع این مشکل کمک کنند.

وی گفت: اگر با این روش حل نشد از انجیر خشک جوشانده در آب و عسل و مسهل‌های خفیف استفاده شود. خوردن انجیر تازه در فصل آن و انجیر خیسانیده در زمستان از بهترین چیزها برای استفاده راحت است.

عضو هیئت مدیره انجمن علمی طب سنتی ایران بیان کرد: ماساژ معتدل برای سالمندان مناسب است و باعث تقویت آنها می شود. برای کلی ماساژ، ورزش، روغن مالی مناسب و حمام معتدل برای این گروه مناسب است.

مرتجی اضافه کرد: قبل از مراسم مناسب است که بدن سالمندان را با روغن بنفشه بادام و بابونه چرب کنند. همچنین سالمندان باید از فصد و حجامت پرهیز کنند. در صورت لزوم بسیار شدید و فقط با تجویز پزشک اقدام به این کار می کنند.

وی گفت: سالمندان بهتر از چیزهایی است که مزاج سرد و خشک دارند دوری کنند؛مانند، اندوه و ترس، عطرهای سرد، چون کافور و نیلوفر، ترشی‌ها.

مرتجی افزود: باید بداند که هوای بد، بوهای ناخوش، دود و غبار، در سالمندان نسبت به دیگران بیشتر است و باید در این موارد دقت کنید.

پایان پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد دهید

دیدن منبع خبر

برچسب ها :

ناموجود