تاریخ انتشار : جمعه 4 آذر 1401 - 8:53
کد خبر : 17276

لابراتوار و مطب دندانپزشکی ایران برنده جایزه جهانی طراحی آینده شد

لابراتوار و مطب دندانپزشکی ایران برنده جایزه جهانی طراحی آینده شد

به نقل از این خبرگزاری : تهران – یک آزمایشگاه و یک مطب دندانپزشکی در ایران برنده جایزه جهانی طراحی آینده (GFDA) 2022 شدند. آزمایشگاه بالینی کیا لب واقع در شهر قره ضیاءالدین در استان آذربایجان غربی و مطب دندانپزشکی بشردوست در رشت مرکز استان گیلان از برندگان طلایی جایزه GFD یکی از معتبرترین جوایز

به نقل از این خبرگزاری :

تهران – یک آزمایشگاه و یک مطب دندانپزشکی در ایران برنده جایزه جهانی طراحی آینده (GFDA) 2022 شدند.

آزمایشگاه بالینی کیا لب واقع در شهر قره ضیاءالدین در استان آذربایجان غربی و مطب دندانپزشکی بشردوست در رشت مرکز استان گیلان از برندگان طلایی جایزه GFD یکی از معتبرترین جوایز جهان بوده اند. معماری، طراحی داخلی و محصول در سال ۲۰۱۶ توسط مجله APR تاسیس شد.

دفتر داود بروجنی در طراحی پروژه آزمایشگاه کیا با افزودن کارکردی جدید به ساختمان که نقش یک پاتوق شهری و محو کردن مرز شهر و ساختمان است، سعی در ایجاد تعامل بین ساختمان و شهر داشته است.

به این ترتیب کاربر با سازه ای مواجه می شود که هم ساختمان است و هم شهر و مرز بین این دو به راحتی قابل تشخیص نیست.

ایده شهر-ساختمان پس از انجام مطالعات میدانی و مصاحبه های مختلف با اهالی قره ضیاءالدین شکل گرفت که اهالی وجود امنیت و نبود فضاهای همزیستی را دو ویژگی مکان می دانستند.

این آزمایشگاه در معماری از عناصری از آثار باستانی ایران الهام گرفته شده است.

در آزمایشگاه کیا افراد بدون نیاز به ورود به ساختمان و حضور در طبقه همکف می توانند از طریق پله وارد ساختمان شده و به طبقه اول برسند. طبقه اول فضای خالی با نمای خیابان می باشد.

ساختار فیزیکی آزمایشگاه بر اساس هندسه و چیدمان محوطه طراحی و ساخته شده است و با سقف همسایه ها همسطح است. از این سطح به بالا، شکل گیری ساختار ساختمان متفاوت است.

مطب دندانپزشکی بشردوست توسط گروه معماری روشن طراحی شده است.

نور از نظر طراحان آن ادامه حیات و سلامت جسم و روان است.

با توجه به موقعیت پروژه و همچنین نمای ساختمان به این نتیجه رسید که امکان تغییر در تناسبات و سایبان پنجره وجود ندارد.

در نتیجه، طراحان تصمیم گرفتند به طور خاص نور را با استفاده از منابع خاصی برای این فضا تعریف کنند. با باز کردن درب ورودی، کاربر با نوری روبرو می شود که به نظر می رسد از یک منبع بیرونی می افتد و فضا را به دو قسمت تقسیم می کند.

کاربری که به سمت اتاق انتظار می رود، منبع نور دیگری را می بیند. در جایی که قبلاً پنجره ای با نمای ساختمانی مرتفع و غیرجذاب در اطراف منطقه وجود داشت، معماران این پنجره را نیمه شفاف کردند. به این ترتیب، نور کافی برای منطقه تولید می شود و به نظر می رسد که به آرامی از یک منبع دور به اتاق می افتد، در حالی که دید ساختمان مجاور پرمدعا مسدود می شود.

ثبات و توزیع مجدد عادلانه نور در ناحیه درمان از طریق نصب یک دیوار شیشه ای نیمه شفاف بین مطب پزشک و اتاق واحد حاصل شد.

عکس: نمایی از کیا لب در قره ضیاءالدین در استان آذربایجان غربی.

MMS/YAW

دیدن منبع خبر


اگر دوست داشتید از مجله روز ایران دیدن نماید 🙂