تاریخ انتشار : یکشنبه 29 آبان 1401 - 10:06
کد خبر : 17075

۵۰ طرح ملی برای کمک به بهبود امنیت غذایی

۵۰ طرح ملی برای کمک به بهبود امنیت غذایی

به نقل از این خبرگزاری : به گزارش روز شنبه ایرنا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر دارد ۵۰ طرح ملی را برای افزایش امنیت غذایی اجرا کند. دنیا به سمت ناامنی غذایی که ارتباط تنگاتنگی با امنیت جسمی و روانی جامعه دارد پیش می رود، از این رو همه کشورها گام برداشته

به نقل از این خبرگزاری :

به گزارش روز شنبه ایرنا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نظر دارد ۵۰ طرح ملی را برای افزایش امنیت غذایی اجرا کند.

دنیا به سمت ناامنی غذایی که ارتباط تنگاتنگی با امنیت جسمی و روانی جامعه دارد پیش می رود، از این رو همه کشورها گام برداشته اند تا این مفهوم راهبردی را در اولویت قرار دهند.

اما کارشناسان معتقدند که این پدیده بیشتر در کمین کشورهای در حال توسعه است، بنابراین باید سیاست های راهبردی برای توسعه امنیت غذایی خود تدوین و اجرا کنند.

بیشتر کشورها سعی می کنند کاهش منابع طبیعی و غذایی را با کمک فناوری هایی مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی و سایر فناوری های نوظهور جبران کنند.

ایران در نظر دارد با ایجاد و گسترش اکوسیستم فناوری، دانش و خلاقیت در صنایع غذایی با این موضوع مقابله کند. شرکت های دانش بنیان نیز به عنوان بازیگران اصلی این حوزه شناخته می شوند که می توانند کشور را از بحران های آینده نجات دهند.

در این راستا ستاد توسعه بیوتکنولوژی با هدف صرفه جویی ارزی، افزایش تولید و توسعه بازار داخلی، ۵۰ طرح ملی را در سه حوزه «زراعت و باغبانی»، «دام، طیور و آبزیان» و «صنایع غذایی» اجرا خواهد کرد. در کشور.

از ۵۰ طرح، ۷ طرح مربوط به زراعت و باغداری، ۳۸ طرح دام، طیور و آبزیان و ۵ طرح مربوط به صنایع غذایی است که اجرا خواهد شد.

ارتقای فناوری در مواد غذایی

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرای پنج طرح ملی تولید محصولات غذایی با کمک فناوری های بیولوژیکی را در دستور کار خود دارد.

صنایع غذایی یکی از استراتژیک ترین صنایعی است که با کمک فناوری های بیولوژیکی در سال های اخیر توسعه یافته است، حوزه ای که نه تنها به تامین مواد غذایی مرتبط است، بلکه نقش موثری در سلامت و ایمنی جامعه دارد.

بر اساس آخرین آمار ۲۶۵ شرکت در حوزه کشاورزی، بیوتکنولوژی و صنایع غذایی فعال هستند و محصولات دانش بنیان تولید کرده اند.

۲۷۰ طرح ملی برای ارتقای کیفیت محصولات غذایی و کشاورزی با کمک بیوتکنولوژی در کشور و کاهش هزینه های تولید توسعه یافته است.

ایران در امنیت غذایی در صدر منطقه قرار دارد

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت در همایش روز جهانی غذا در دانشگاه علوم پزشکی ایران اعلام کرد: ایران در همه شاخص‌های سلامت از جمله امنیت غذایی کشور پیشرو در منطقه است.

وی در ادامه اظهار تاسف کرد: غذای ناایمن باعث ایجاد ۲۰۰ بیماری از بیماری های خفیف تا سرطان می شود.

سالانه حدود ۶۰۰ میلیون نفر در جهان از مواد غذایی آلوده و ناایمن آسیب می بینند و این یعنی از هر ۱۰ نفر در جهان یک نفر از این موضوع آسیب می بیند.

وی بر نقش مهم غذا در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر تاکید کرد و افزود: سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار در دنیا برای درمان بیماری های ناشی از مواد غذایی آلوده هزینه می شود.

FB/MG

دیدن منبع خبر


اگر دوست داشتید از مجله روز ایران دیدن نماید 🙂

برچسب ها : ، ، ، ، ، ، ،